Buy this product
1100 Lekë

Rimendimi i historisë botërore ( Published by: in 2020 )


Këtë radhë "universiteti alternativ" ua sjell një kryevepër, Rimendimi i historisë botërore, të Marshall G.S. Hodgson [1922-19BB], ish-profesor i historisë nga Universiteti i Chicagos, shkruar qysh në vitet e tij studentore, grupuar më vonë nga Edmund Burke, në tre pjesë: "Europa në kontekstin global", "Islami në kontekstin global" dhe "disiplina e histories botërore" që është botuar pas vdekjes së autorit. Në këtë studim Hodgson, ky "kundërshtues i ndërgjegjshëm" [conscientious objector] trajton historinë globale në përgjithësi dhe atë islame në veçanti", gjithnjë duke sfiduar paradigmën e studimeve qytetërimore, përjashtimizmin dhe supermacizmin perëndimor historik dhe qytetërimor.

Price: 1100 Lekë
Buy this product
1100 Lekë

Product Details

  • Published in: 2020
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 9789989588426
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 375
  • Book dimensions: 170 x 240 x 22 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania