Buy this product
1500 Lekë

Rënia e perëndimit ( Published by: Plejad in 2022 )

Author:  Oswald Spengler
Translator:  Ilirjana Angoni

"Filozofinë e këtij libri ia detyroj filozofisë së Goethe-s, e cila është praktikisht e panjohur sot, dhe gjithashtu (por në një shkallë shumë më të vogël) asaj të Niçes. Pozicioni i Goethe-s në metafizikën e Evropës Perëndimore ende nuk është kuptuar aspak; kur diskutohet filozofia, ai as nuk përmendet. Sepse për fat te keq ai nuk i vendosi doktrinat e tij në një sistem të përpunuar, dhe kështu filozofia e sistemuar e ka anashkaluar atë. Sidoqofte, ai ishte një filozof. Vendi i tij përballë Kant-it është i njëjë me atë të Platonit - i cili në mënyrë të ngjashme i shmanget sistematizmit qe do të mund ta vinte kundrejt Aristotelit. Platoni dhe Goethe-ja i përkasin filozofisë së të qenurit, Aristoteli dhe Kant-i filozofisë së qënies.

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Plejad (2022)
  • Published in: 2022
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 9789928183644
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 578
  • Book dimensions: 170 x 240 x 38 mm

More About the Author

Oswald Spengler -

All rights reserved. © 2015 Library Albania