Author Page

Blendi Fevziu


Blendi Fevziu gazetar shqiptar dhe drejtuesi i emisionit "Opinion" në TV Klan. Blendi Fevziu ka lindur me 18 maj 1969. Ai është drejtues i emisionit Opinion që në 31 gusht 1997. Është diplomuar për letërsi dhe gjuhe shqipe në Universitetin e Tiranes me 1991. Në vitin 1989 ka qene pjesë e stafit te gazetës Studenti në Universitet. Me dhjetor 1990 dhe shkurt 1991 ka qene pjesëmarrës aktiv i Lëvizjes Studentore që solli ndryshimin e regjimit në Shqipëri. Në 5 janar 1991 ka qene bashkëthemelues i gazetës Rilindja Demokratike, organi i pare i shtypit te lire pas thuajse 70 vitesh në Shqipëri.
Botime
"100 ushtare" 1992 (bashkautor me Ben Blushi) ;
"Piedestale pa Statuja" 1994 ;
"Gjysma tjetër e botes" 1996 ;
" Para dhe pas kamerave" 1999 ;
" 50 + 1" 2004 ;
"Histori e Shtypit Shqiptar 1848 - 2005" 2005 ;
"Jeta ime... Intervistë me Blendi Fevziun" 2010 ;
"Hiri i Vullkanit" 2010 ;
"Piedestale pa Statuja" (Ribotim i plotësuar) 2011 ;
"Enver Hoxha" Biografi 2011 ;
"100 vjet" - nje ekskursion ne politiken shqiptare 1912 - 2012 (2012)

View author books

All rights reserved. © 2015 Library Albania