Buy this product
500 Lekë

Beteja e librave ( Published by: Zenit in 2018 )

Translator:  Azem Qazimi

Siç ka treguar Ernest Kurtiusi, ‘Grindja midis të lashtëve dhe modernëve’ –debati mbi parësinë e klasicitetit ndaj modernitetin zë fill në Mesjetë dhe është i lidhur ngushtë me kushtet e Europës së sapodalë nga latiniteti dhe me evokimet e qarta që Rilindja u bënte burimeve, modeleve dhe idealeve të veçanta antike. Epika rilindase, tragjedia neoklasike , disa forma lirike si odet dhe satira (si në vargje ashtu edhe në prozë) e shpallin hapur borxhin e tyre natyrën e tyre si imitatio dialektike ndaj pararendësve grekë dhe latinë. Ishte e ligjshme të pohoje se letërsitë në gjuhën popullore, që linden si rrjedhojë e së tatëpjetës së communitas-it helenistiko-roman s’ishin veçse shtojca të Homerit dhe të Virgjilit . të Shkencës dhe të tragjikëve grekë, Të Pindarit, të Horacit dhe të Juvenalit

Price: 500 Lekë
Buy this product
500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Zenit (2018)
  • Published in: 2018
  • Language: Albanian
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 72
  • Book dimensions: 125 x 190 x 8 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania