Author Page

Azem Qazimi - 06 February 1997


Azem Qazimi është një poet shqiptar, shkrimtar dhe përkthyes. Ai ka lindur në Strugë, më 6 shkurt 1977. Ai mori pjesë në Universitetin e Tiranës, duke studiuar gazetarinë, dhe më vonë, fitoi shkallën master të tij në Antropologjisë Kulturore nga Qendra e Studimeve Albanologjike. Qazimi ka botuar dy libra me poezi Ajri i Kryqëzimit (The Air i kryqëzimit) për Dhuntinë e Mahnitjes (Në dhuratën e habi), si dhe dy koleksionet e tregime Të Bekuarit, Sfera (The Blessed, sfera) dhe Anatomi e shkurtër e pikëllimit (letër Anatomia e pikëllimit). Ai është themelues dhe redaktor i revistës letrare bastubë spirale, dhe përkthyes i Oscar Wilde, William Faulkner, Wallace Stevens, Jorge Luis Borges, John Banville, Vasko Popa, etj

View author books

titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 700 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania