Buy this product
1000 Lekë

Aventurë në Shqipëri 1964 ( Published by: Migjeni in 2007 )

Translator:  Nestor Nepravishta

"Aventurë në Shqipëri 1964" me Autor Albert Mayzie. Përkthyer nga Nestor Nepravishta. Shtëpia botuese "Migjeni", viti i botimit 2007. Faqet e librit 358. Mayzie-ve u pëlqen të dalin jashtë shtigjeve të rrahura, andej nga i çon era, duke sfiduar rreziqet dhe pamundësitë. Në këtë pikëpamje, Shqipëria përfaqësonte një aventurë të bukur. Ç'ishte ky vend, relavitisht i afërt me ne, pothuaj i panjohur për francezët, pas 450 vjetëve të pushtimit turk, të ndjekura nga një pavarësi shumë e përkohëshme dhe më pas nga pushtimet e reja italiane e gjermane, nga prishja spektakolare me B.R.S.S., të cilën e zëvendësoi me një aleancë ideologjike dhe ekonomike me Kinën? Çfarë quhej tek ata turizëm? Cili do të ishte fati që do t'i rezervohej njëmbëdhjetë Mayzie-ve dhe veturave të tyre të vogla, të autorizuara me një leje të veçantë që të kalonin të gjithë verën në Shqipëri? Si ishte e organizuar Shqipëria e re, cilat ishin kënaqësitë dhe telashet e saj? Ja të gjitha pikat që duhej të sqaronim, të gjitha të panjohurat që duhej të zbulonim, për një përshkrim të sinqertë dhe një film me ngjyra, pa qenë të sigurtë deri në minutën e fundit. Herë të keqtrajtuar, herë krahëhapur, të njëmbëdhjetë Mayzie-të duhet të gërmonin në karakterin e shqiptarëve, të përshkruar kaq bukur nga Bajroni në "Çajlld Harold", gjatë një vizite që ai bëri në Shqipëri më 1809.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Migjeni (2007)
  • Published in: 2007
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99943-943-5-7
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 358
  • Book dimensions: 134 x 202 x 15 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania