Buy this product
900 Lekë

Autonomia e kritikës letrare ( Published by: Ombra GVG in 2012 )

Author:  Behar Gjoka

Në kushtet kur ende nuk kemi mbërritur që të shkëpusim penjtë nga letërsia e mëparshme, pra të kemi një mendim autonom përmbi të, e detyrimisht edhe nga mendësia e leximit sociologjik dhe biografik të shkencës së atëhershme, por edhe sepse nuk ka ngjarë ende një hop cilësor, shkrimtarie letrare, nuk ka gjasa që të lëvrohet edhe një kritikë letrare e ndryshme, sepse pararoja e mendimit, e ndryshimit dhe e dinamikës së përhershme, ka pak lidhje me mykun e akademizmit, të djeshëm dhe të sotëm shqiptar. Këtu paraqitet një pjesë e vogël, e trajtimeve dhe shqyrtimeve letrare dhe kulturologjike, e artikujve letrare, e materialeve të botuara në shtypin e shkruar, si dhe duke sjellë pranë lexuesit disa tipe dhe mënyra komunikimi, me trajtesa dhe intervista mbi letërsinë dhe çështje të ndryshme, shqyrtime tekstologjike dhe kulturologjike, ku natyrisht është përzgjedhur pjesa që e ka më të theksuar tehun e analizës kritike, madje edhe kritikën e thekur ndaj realitetit letrar dhe kulturor.

Price: 900 Lekë
Buy this product
900 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2012)
  • Published in: 2012
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-06-021-1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 416
  • Book dimensions: 135 x 200 x 20 mm

More About the Author

Behar Gjoka -

All rights reserved. © 2015 Library Albania