Author Page

Elvira Dones


Elvira Dones u lind në Durrës në vitin 1960. Ka diplomuar në Letërsi Shqipe dhe Letërsi Angleze në Universitetin Shtetëror të Tiranës. Nga tetori i vitit 1988 jeton dhe punon në Zvicër.
Në gjuhën shqipe ka publikuar :
DASHURI E HUAJ, roman, Tiranë, 1997 (Botuar në italisht, në vitin 1998, me titullin Senza Bagagli)
KARDIGAN, roman, Tiranë, 1998
LULE TË GABUARA, vëllim me tregime, Tiranë, 1999
YJET NUK VISHEN KËSHTU, roman, Elbasan, 2000 (Botuar në italisht me titullin SOLE BRUCIATO, Milano, 2001
DITË E BARDHË E FYER, roman, Elbasan, 2001
I LOVE TOM HANKS, tregime, Elbasan, 2002
MË PAS HESHTJA, roman, 2004
Romanet Yjet nuk vishen kështu, Ditë e bardhë e fyer dhe Më pas heshtja, janë pjesë të trilogjisë “Trilogjia e dhimbjes”.
Elvira Dones është anëtare e Shoqatës Zvicerane të Shkrimtarëve (SSV-SSE-SSS).

View author books

All rights reserved. © 2015 Library Albania