Author Page

Jamal Ouariachi


Jamal Ouariachi, lindur më 1978, është bir i një nëne nga vendet e Ulëta dhe i një babai maroken.

Ouariachi studioi psikologji në Universitetin e Amsterdamit dhe punoi disa vjet si terapist online.

Debutimin e tij letrar e bëri më 2010 me romanin De vernietiging van Prosper Morel (Shkatërrimi i Prosper Morelit). Qysh atëherë ai nuk ka reshtur së shkruari tregime, artikuj dhe editoriale polemike për një varg revistash të rëndësishme, duke përfshirë nrc.next, HP / De Tijd, de Volkskrant, Knack Focusand Vogue. Romani i tij i dyte Vertedering (Zbutja) u nominua për BNG Literatuurprijs dhe Gouden Uil. Ky roman u ndoq nga romani 25, pjesë e një trilogjie letrare, shkruar së bashku me Daan Heerma van Voss dhe David Pefko.

View author books

titleToAlt
Translator:  Albana Shala
Price: 1400 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania