Author Page

Thomas Bernhard


Thomas Bernhard 1931-1989 u rrit në Salzburg dhe Vienë, ku studioi muzikë dhe dëshmoi talent të konsiderueshëm. Por më 1957 ai nisi një karrierë të dytë si dramaturg, prozator dhe poet. Do të merrte shumë çmime letrare në Europë (përfshi këtu Çmimin e Shtetit Austriak, Çmimet Bremen, Brüchner dhe Le Prix Séguier) dhe u bë një prej shkrimtarëve më të dashur dhe të rëndësishëm të epokës së vet. Ai deri në fund të jetës së shkurtër, këmbënguli që vepra e tij mund të botohej në Austri vetëm pas shtatëdhjetë vitesh nga vdekja e vet. Por vëllai i Thomas Bernhadit e zhbëri këtë vendim dhe i dha mundësinë kësaj vepre gjeniale të botohej ngado në Austrinë e tij 'të ëmbël dhe të hidhur’

View author books

titleToAlt
Price: 900 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania