Author Page

Olga Tokarczuk


Olga Tokarczuk është shkrimtare polake, fituese e çmimit NOBEL në letërsi për vitin 2018 për veprën Shtërgjet. Po në vitin 2018, për të njëjtin libër, ka fituar çmimin prestigjioz International Man Booker Prize, e vetmja autore polake e nderuar me këtë çmim deri më sot. Olga Tokarczuk shquhet për një stil të veçantë rrëfimi, të cilin vetë e ka quajtur "roman konstelacion". Autorja gjithashtu prek në romanet e saj çështje të ndjeshme shoqërore, të cilat pasqyrojnë dhe bindjet e saj prej shkrimtareje të angazhuar.

View author books

titleToAlt
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Price: 900 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania