Author Page

Pier Paolo


Pier Paolo Pasolini ishte poet, shkrimtar, regjisor, skenarist, dramaturg dhe gazetar, nje nga intelektualet dhe artistet italiane me te medhenj te shek. XX. Ai ishte vezhgues i holle i ndryshimeve qe pesoi shoqeria italiane pas Luftes se Dyte Boterore deri ne mesin e viteve 70, si dhe nje figure kontroverse, qe nxiti polemika dhe debate te pareshtura per shkak te radikalizmit qe shfaqi ne gjykimet e veta; nje kritik i paepur kunder zakoneve borgjeze dhe shoqerise se konsumit qe sapo kishte nisur te lulezonte ne Italine e viteve 60 - '70.

View author books

titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Translator:  Aida Baro
Price: 600 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania