Buy this product
500 Lekë

Aurelia ( Published by: in 2021 )

Translator:  Romeo Çollaku

"Aurelia" është novela e fundit e shkruar nga Gerard de Nerval dhe është një përjetim i ëndrrave, i fiksimeve dhe i marrëzisë. Është rrëfimi i pasionit trazues të Nervalit ndaj një aktoreje dhe pasoja e mëtejme e çmendurisë që e përfshiu. Kjo novelë ishte e parapëlqyera e artistit Joseph Cornell. Nervali u përkrah nga Prusti dhe Andre Bretoni. Si njëri prej "bohemianëve" të vetëshpallur origjinal, Nervali qe mjaft i njohur pasi i kish bërë paradë nëpër kopshtet e Pallatit Mbretëror një karavidheje mbi një fjongo të kaltër. "Nervali zotëronte gjer në thellësi një ndjesi që na dukej se na përkiste" - Andre Breton

Price: 500 Lekë
Buy this product
500 Lekë

Product Details

  • Published in: 2021
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 4639 4 4
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 90
  • Book dimensions: 120 x 200 x 10 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania