Buy this product
300 Lekë

Arti i të jetuarit ( Published by: Ideart in 2002 )

Author:  Artur Shopenhauer
Translator:  Erion Kristo

Ajo që i bën të shoqërueshëm njerëzit, është paaftësia e tyre për të duruar vetminë dhe vetveten në të. Boshllëku i brendshëm dhe bollëku i hedhin në shoqëri ose i nxjerrin në udhëtim jashtë shtetit. Shpirti i tyre nuk ka zhdërvjelltësinë e mjaftueshme për të vetëlëvizur, pra dhe shtysat duhen kërkuar tjetërkund, për shembull tek vera; shumë njerëz duke ecur në këtë rrugë mbërrijnë tek alkolizmi. Ata kanë nevojë të ngutshme për një nxitje nga jashtë, si ajo që mund të japin qenie të ngjashme me ta. Pa këtë, shpirti i tyre nuk e mban dot peshën e vet dhe bie në një letargji shtypëse. Mund të themi se duke qenë secili një pjesëz e vogël e idesë së bashkësisë njerëzore, kemi nevojë të ndihemi të realizuar përmes kontaktit me të tjerët, në mënyrë që të kemi një vetëdije të plotë njerëzore. Ndërsa kush ndihet njeri i plotë, njeri par excellence dhe paraqitet si një unitet i pandashëm, ai zotëron në vetvete gjithë ç'është e nevojshme.

Price: 300 Lekë
Buy this product
300 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ideart (2002)
  • Published in: 2002
  • ISBN-13: 978-99927-797-4-8
  • Page nr.: 119
  • Book dimensions: 110 x 180 x 10 mm

More About the Author

Artur Shopenhauer -

All rights reserved. © 2015 Library Albania