Author Page

Anton Papleka


Anton Papleka, lindi në fshatn Lekbibaj të Tropojës në vitin 1945, është shkrimtar shqiptar. Njekohesisht ai është dhe shqiperues i një sere veprash të autoreve të ndryshem të huaj. Studioi gjuhën dhe letërsin shqipe në Universitetin e Tiranës.
Tituj te veprave te tij:
Zëri im (1971)
Njatjeta diell (1977)
Arkitektura e dritës (1981)
Rrathët e lisit (1984)
Gjaku i tokës (1985)
Lumi e di ku buron (1988)
Gjethnaja në trup (1990)
Qypi me florinj (1990)
Poetë shqiptarë nga shekulli XII deri në shekullin XIX: antologji 1999
Mynxyra: roman 2000,
Balada shqiptare 2005
Kodi i metaforave: studime për poezinë tonë moderne 2006

View author books

All rights reserved. © 2015 Library Albania