Faqja e autorit

Andrea Camilleri


Andrea Camilleri ka lindur ne Porto Empedocle (Agrigento) me 1925, por prej vitesh jeton ne Rome. Dy jane karrierat e tij kryesore regjizor dhe skenarist ne teater dhe ne RAI ku shquhet per eksperim teatrit absurd dhe , ne moshe por me shume sukses, debutimi si shkrimtar. Nga romanet e tij te pare, Ecuria e gjerave (1978), Nje fije tymi (1980) etj., Camilleri sot eshte nje emer suksesi ne Itali dhe ne Europe. Librat e tij jane gjithmone ne krye te klasifikimeve letrare te kritikeve e lexuesve.
Sot, Camilleri eshte shkrimtari italian me i lexuar, me me shume se 10 milion kopje te shitura.
Nga krijimtaria e tij me e re permendim: Hena prej letre, Krahet e sfinksit, I dashuruari, Novela e Antonelos nga Palermo, Medaljoni, Hetimet e komisarit Collura, Ngjyra e qiellit, Ju nuk e dini, Miqte, Armiqte, Pensioni Eva, Gruaja e bankierit, Tregime te Montalbanos, Te shtunen me miqte, Buzeqeshja e Anxhelikes, Nipi i Negusit, Jeta e trefishte e Mikele Sparaginos, Gjuetia e thesarit etj, qe vazhdojne t'i ruajne atij famen e autorit me popullor ne Itali.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania