Author Page

Albert Camus - 07 November 1913


Albert Camus u lind më 7 nëntor 1913 në Mondovi (Algjeri), ku studioi letërsi dhe filozofi. Për shkak të sëmundjes nga turbekulozi nuk ndoqi karrierën universitare, por filloi të punonte si gazetar në "Alger Republicain". Pas dëbimit nga Algjeria, nga viti 1940 ai shkroi për gazetën "Paris Soir" dhe iu bashkua grupeve të rezistencës kundër nazismit.Në vitin 1941 botoi romanin "I huaji" dhe vëllimin me ese "Miti i Sizifit". Pas Luftës së Dytë Botërore, Kamy botoi shumë vepra, mes tyre edhe romanin tjetër të famshëm "Murtaja" dhe esenë "Njeriu në revoltë". Në vitin 1957, Kamy u shpërblye me çmimin "Nobel" për Letërsi. Vdiq më 4 janar 1960 në një aksident rrugor.

View author books

titleToAlt
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania