Faqja e autorit

Albert Camus - 07 Nentor 1913


Albert Camus u lind më 7 nëntor 1913 në Mondovi (Algjeri), ku studioi letërsi dhe filozofi. Për shkak të sëmundjes nga turbekulozi nuk ndoqi karrierën universitare, por filloi të punonte si gazetar në "Alger Republicain". Pas dëbimit nga Algjeria, nga viti 1940 ai shkroi për gazetën "Paris Soir" dhe iu bashkua grupeve të rezistencës kundër nazismit.Në vitin 1941 botoi romanin "I huaji" dhe vëllimin me ese "Miti i Sizifit". Pas Luftës së Dytë Botërore, Kamy botoi shumë vepra, mes tyre edhe romanin tjetër të famshëm "Murtaja" dhe esenë "Njeriu në revoltë". Në vitin 1957, Kamy u shpërblye me çmimin "Nobel" për Letërsi. Vdiq më 4 janar 1960 në një aksident rrugor.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Albert Camus
Përkthyesi:  Nasi Lera
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania