Buy this product
300 Lekë

A mund të flasim e të shkruajmë pak më shqip ( Published by: INFBOTUES in 2018 )

Author:  Ferdinand Leka

Paraqitet një libër xhepi që besojmë se mund të sherbejë per të mënjanuar së paku disa dhunime haptas të shqipes që i vrasin veshin e mendjen jo vetëm gjuhëtarëve, mësuesve etj., por çdo shqiptari që flet (a shkruan) gjuhën amtare.Fatmirësisht ka dhe autorë librash, shkrimtarë, gazetarë të aftë dhe nuk mungojnë as personalitete të politikes që, gjatë zhvillimit të vrullshem të shqipes keto dhjetevjecarët e fundit, përpiqen të vënë kundër rutinës së ditës dhe pikerisht kjo na jep zemër e shpresë se ky botim mund të ndihmojë konkretisht në ketë drejtim. Sidoqoftë thirrjet patetike e mjetet gjuhësore për të ruajtur gjuhën nuk po mjaftokan për t'i ndalur hovin varfërimit e përdorimit të papërgjegjshem të gjuhes. Duket se tashmë ka ardhur koha edhe për gjuhën shqipe, që të mbrohet me ligj nga Shteti, siç veprohet për monumentet e kulturës (ku hyjnë edhe disa rrepe shekullore etj.).

Price: 300 Lekë
Buy this product
300 Lekë

Product Details

  • Publisher: INFBOTUES (2018)
  • Published in: 2018
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-173-59-1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 76
  • Book dimensions: 100 x 140 x 6 mm

More About the Author

Ferdinand Leka -

All rights reserved. © 2015 Library Albania